Wie wat bewaart, die heeft wat
Dat deze titel klopt, bleek afgelopen week toen collega Geert-Jan met een beschadigde deur de werkplaats in liep. Gescheurde lamellen, niet het mooiste onderdeel in ons magazijn. Toch is deze niet-werkende roldeur enige tijd geleden gered van de container, onder het mom van: "Komt altijd nog wel een keer van pas." Nou, dat blijkt. De deur functioneerde niet meer omdat de lamellen gescheurd waren, maar het merendeel van de deur was nog intact. Hierdoor kon het overgebleven gedeelte dienen als basis voor een deur van een lagere roldeurkast zonder roldeur.
Proces
Aan de snelheid van het proces te zien, is de nodige kennis aanwezig. De roldeur bestaat uit vele aan elkaar vastgemaakte lange holle buizen, de lamellen. Op de lengte na zijn de afmetingen voor zowel de hoge als middelhoge kasten hetzelfde. Dit maakt de beschadigde hoge deur ideaal als materiaal om een middelhoge deur van te maken. Andersom schijnt een grotere uitdaging te zijn.
Alle lamellen worden handmatig op maat gezaagd en geschuurd. Vervolgens worden deze aan elkaar bevestigd, wordt het slot - dat op dezelfde hoogte zit als de originele middelhoge deur - getest, en wordt ook het rollen een aantal keren getest. Zo hebben we weer een perfect werkende roldeur, zonder dat we daar nieuw materiaal voor nodig hadden
Eigenlijk is het zo simpel, hé? Waarom dus iets weggooien dat nog voor 90% goed is?
En die korte overgebleven stukken? Ook die liggen goed opgeslagen, want: "Zul je zeker zien dat er binnenkort een hele lage kast binnenkomt zonder deur."
De donor lamellen worden op maat gezaagd.
De roldeur bestaat uit verschillende aan elkaar verbonden lamellen.
Voorbeeld van oorspronkelijke kast en het resultaat: een goedwerkende roldeur voor de middelhoge roldeurkast
Benieuwd of we ook jouw meubilair kunnen refurbishen? Onze adviseurs geven graag antwoord op al je vragen. Klik hier om een afspraak te maken!